Пета международна конференция "Мотивация и интереси към ученето" стартира в Русенския университет

15:31, 25 юни 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Русе официално беше открита Петата международна научнопрактическа конференция на тема: „Мотивация и интереси към ученето”, съобщава прес центърът на Областна администрация. Организатори са Русенски университет „Ангел Кънчев”, Регионалният инспекторат по образованието – Русе, СОУ за европейски езици „Св. Константин – Кирил Философ” – Русе и Група училища от Москва и Волгоград, Русия.

Сред официалните гости на форума бяха заместник областният управител на Област Русе Явор Янчев, доц. д-р Десислава Атанасова – зам.-декан по учебната част на факултет „Природни науки и образование” в Русенски университет „Ангел Кънчев”, Добромира Николова – директор на СОУ за европейски езици „Св. Константин – Кирил Философ” – Русе, представители от Инспектората по образование – Русе и др.

В приветствието към участниците Явор Янчев изрази своето задоволство от участието си в международната научнопрактическа конференция. Янчев раздели начинът за мотивация на младите хора на три групи. Първата са най-малките деца, които трябва да бъдат възпитавани от родителите си с примера за добрите герои. Следващата група са младежите, които осъзнават своите мечти и имат примери в лицето на учителите и последните са студентите, чийто цели са осъзнати и те сами трябва да търсят своята реализация.

На конференцията ще бъдат представени 40 доклада на студенти, докторанти, преподаватели от средното и висшето образование, директори и експерти от РИО от Москва, Волгоград, Пловдив, Варна, Русе, Шумен и др. Докладите ще са свързани с теоретичните аспекти на мотивацията като начин за формиране на позитивно отношение към учебния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама