Славчо Атанасов подкрепи протестиращи срещу произвола на банки и монополи

15:59, 25 юни 15 / Политика 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани протестираха пред Народното събрание срещу произвола на банки и монополи днес. Дошлите издигнаха плакати "НЕ на банковия произвол" и "Долу рекета на монополите".

"И банки и монополи ни мачкат. Осъждат ни без да знаем. Взимат ни имуществото само на базата на един изпълнителен лист. Това е мафия", гневяха се хората.

Депутатите от Патриотичния фронт Славчо Атанасов, Димитър Байрактаров и Борис Ячев - вносители на промените в ГПК и искането за отмяна на чл. 417, който позволява този произвол - се срещнаха с протестиращите. Хората повториха същото и пред тях, заявявайки, че всички до един са потърпевши от произвола на банките и монополистите. На протеста бяха дошли и потърпевши от няколко български банки, които са вдигнали непосилно лихвите им при поскъпването на швейцарския франк и те не могат да плащат кредитите си, които са теглили в тази валута.

"Хората изказаха пред нас възмущението си от ГЕРБ и ДПС, които отхвърлиха преди седмица законовите промени, позволяващи банките да не налагат запор на жилищата и имуществото им само въз основа на счетоводни документи. Те знаеха за битката, която водим в Парламента за отмяната на чл. 417. И съвсем честно ни заявиха: Да не се откажете и вие, да не ви натиснат!", заяви след срещата с протестиращите Славчо Атанасов.

"Знаете, че на първо четене успяхме да се преборим. Но на второ - след активизирането на лобито на банките и монополистите, не ни достигнаха само 7 гласа, ГЕРБ и ДПС гласуваха член 417 да остане. Но ние няма да се откажем и да оставим българските граждани на този произвол. Вече го заявих - повтарям го и пред вас: Член 417 ще падне. След 3 месеца, спазвайки законовия регламент, внасяме отново в НС искането си за промяна на ГПК и отмяна на този мракобесен член 417. Защото, той е засегнал не само вас, дошлите пред Парламента днес, но и още хиляди български семейства", заяви пред протестиращите Славчо Атанасов.

Той беше категоричен, че подобни текстове не могат да присъстват в българските закони днес, защото те ни връщат във феодалното право. Член 417 е причинил толкова поразии на хората, колкото никой друг, добави Атанасов. По думите му само за 2012 година над 35 000 имота са отнети в резултат на действието на този текст от закона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама