Калфин: В сегашния си вид трансатлантическото споразумение между САЩ и ЕС е неприемливо

16:04, 25 юни 15 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Във варианта, в който в момента е договорено Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (ТПТИ) според мен не би трябвало да бъде подкрепено и на последната си сесия Европейският парламент на практика не гласува", заяви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин на дискусия за споразумението, организирана от синдикатите и „Солидарна България“.

Според него правителството трябва да изготви анализ за ползите и негативите за българската икономика.

По-късно Калфин се срещна с депутатите от Патриотичния фронт, като тема на разговора беше демографската криза. По думите му в краткосрочен план решение на проблема няма. Той поиска демографската стратегия да стане парламентарен документ.

"Говорихме за заплатите на медици, за привличане на квалифицирани кадри в страната, за различни видове на стимули за създаване на заетост в селските райони“, каза Калфин и обяви, че е съгласен с идеята да се стимулират работещите родители.

Всеки час населението на страната ни намалява с 8-9 човека, което е ужасяваща цифра,  съобщи пък зам.-председателят на групата на Патриотичния фронт Искрен Веселинов след срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама