В Благоевградско закриват 12 паралелки с прием след 7 клас

16:09, 25 юни 15 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Паралелките с прием след седми клас в Пиринско ще станат с 12 по-малко. Това стана ясно днес след излизането на резултатите от първото класиране за приема. Според данните на Регионалния инспекторат по образованието ще се наложи закриване на 12 паралелки.

Половината от тях ще са в Благоевград. По една ще има в Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Симитли и Банско. В областния център на Пиринско ще има закрити паралелки в Пето среднообщообразователно училище, в Професионалната гимназия по икономика, в Професионалната гимназия по текстил и обекло и Седмо среднообщообразователно училище. Две ще бъдат закритите паралелки в Благоевградската професионална гимназия.

Записаните в тези паралелки са много по-малко от 18. Това  е минималният брой ученици, които трябва да има един клас, обясниха от образователния инспекторат. От там допълниха, че тази година с най-висок бал са приетите в Езиковата гимназия "Академик Людмил Стоянов" и в Природо-математическата гимназия "Академик Сергей Корольов" в областния център на Пиринско.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама