Варненска гимназия закрива 2 паралелки заради отлив на ученици

16:13, 25 юни 15 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две паралелки в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" във Варна ще бъдат закрити. Причината е, че няма достатъчно желаещи ученици, които да се обучават в тях. Официално класирането ще бъде обявено утре, когато ще стане ясно и кои точно специалности вече няма да съществуват, съобщи Варна утре.

За една от въпросните паралелки е имало едва 6 желаещи, за втората - 7. Според разпоредбите в класовете трябва да са минимум 18 ученици. От ръководството на училището са изпратили писмо до Министерството на образованието, с което искат разрешение да слеят класиралите се ученици в една паралелка. Това обаче някак как да се случи, защото 13-те деца пак не стигат за цяла паралелка.

Причините за резкия отлив на кандидати за Строителната гимназия са комплексни, като една от тях е връщането от съда на работа на старата директорка Магдалена Вуцова, която преди това бе дисциплинарно уволнена за финансови и счетоводни нарушения, липсващи документи и неизпълнение на служебните задължения, коментират запознати. Малко след влизането в сила на решението на съда родители започнаха да преместват децата си в други училища. За последната половин година 8 деца са се отписали от Строителната гимназия и са отишли в други учебни заведения.

Магдалена Вуцова бе възстановена на поста, но не защото доказа, че не е извършила нарушенията, а заради неспазване на процедурата по връчване на заповедта й за освобождаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама