2000 участници се включват в юбилейното издание на фестивала „Музите“ в Созопол

16:38, 25 юни 15 / Култура 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 2000 участници ще могат да представят своето изкуство и да участват в конкурсната програма на X Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” в Созопол, съобщиха от местната Община. Фестът е разделен на две сесии – от 5 юли до 10 юли и от 10 юли до 15 юли. Той представя всички изкуства и съчетава летен отдих, сценични изяви и креативни творчески контакти.

Специален гост на събитието ще бъде вицепрезидентът Маргарита Попова, под чийто патронаж се провежда юбилейното издание на младежкия фестивал.

Програмата включва конкурси, под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивните дефилета, анимации и забавления.

В конкурсите и извънконкурсната програма ще се представят 27 колектива и 43 индивидуални участници от 15 държави - Русия, Латвия, Румъния, Аржентина, Словакия, Италия, Турция, Украйна, Канада, Молдова, Сърбия, Словения, Индия, Великобритания и България.

В Конферентната зала на Читалище „Отец Паисий” в Созопол ще бъде позиционирана изложба на Държавната агенция за българите в чужбина „България в моите мечти” с отличени творби на български деца и младежи от 4 континента.

В рамките на фестивала ще бъдат представени 8 театрални постановки на изявени творци и 4 авторски продукции.

Участниците в конкурсната програма ще бъдат оценявани от професионално жури на изявени специалисти от Институт за изследване на изкуствата към БАН.

Тържественото откриване на фестивала ще се състои на 5 юли 2015 г. от 20,30 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония”. То ще бъде предшествано от дефиле на участниците, които ще преминат през централните улици на Созопол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама