Скандал за разкопките на Славната канара прекрати сесията на община Добричка

16:59, 25 юни 15 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сесията на Община Добричка днес бе прекратена заради липса на ред в залата още преди да бъде приет дневния ред. Това стана след разразил се конфликт във връзка с финансирането на археологическите разкопки в местността "Славната канара" край село Дебрене.

Конфликтът бе между общинските съветници и директора на Регионалния исторически музей Костадин Костадинов.

Преди гласуването му общинският съветник Ана Цонева направи предложение да бъде разгледана докладна записка за отпускане на средства за продължаване на археологическите разкопки. Подобно предложение с искане за малко над 30 000 лева бе внесено и на предното заседание на местния парламент. Тогава решение не бе взето. Този път докладната бе за 22 хиляди лева. С 9 гласа "за", 1 "против" и 11 "въздържал се" предложението за включване на докладната като точка в дневния ред бе отхвърлено. Скандалът се разрази, когато Костадинов поиска да му бъде дадена думата за изказване. Председателят на Общинския съвет Петър Петров обаче отговори, че, според правилника за дейността му, това може да стане в края на сесията.

"Кои сте вие, господа, че решавате къде да отидат парите на общината?", попита Костадин Костадинов. Той припомни, че с решение на Министерски съвет от 17 юни е отстъпено право на ползване на местността "Славната канара" от Регионалния исторически музей за следващите три години. По думите му сега разкопките пропадат и ще черпят иманярите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама