Общината узакони павилион в Градската градина, за който е водила дела, че е незаконен

17:05, 25 юни 15 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма значение дали са приключили делата. Имам уверението на моите колеги юристи, че павилионът е напълно законен. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет по повод казус с готвения за културно-информационен туристически център на София павилион в Градската градина, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Преди два месеца общинският съветник Стефан Иванов разказа пред София Topnovini.bg цялата епопея около съдбата на павилиона. По думите му, от няколко години самата община води дела, за да докаже, че павилиона е незаконен.

„Тези дела се водят основателно. И когато вече се виждаше, че нещата отиват към приключване и общината ще спечели, тя самата се отказа от тях, защото го придобива. Тогава всички общински служби - „Зелена система“, районната администрация и юристите на самата община, излязоха с категоричното становище, че това нещо е незаконно“ , обясни Иванов.

По думите му, наредба на Столичната община изрично гласи, че не могат да бъдат поставяни съоръжения в тревни площи. Точно в такава обаче се намира павилионът. Според Иванов не е важно предназначението на съоръжението, важно е да се спазва законовата рамка. В отговор Фандъкова обясни, че през 2012 година общината е получила павилиона чрез дарение.

"До 2012 там беше свърталище на клошари. Какво се е случвало до тогава и какви дела са водени - не мога да кажа. Павилионът вече е наш, а срещу нас самите нямаме навик да водим дела", посочи Фандъкова.

Според нея е по-добре да се водят дебати за съществуващите заведения в Градската градина, а не за павилиона, който скоро ще стане читалня и културно-информационен център и ще е в услуга на стотици столичани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама