Стартира изпълнението на проект „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Разград, Кърджали и Враца“

17:47, 25 юни 15 / Култура 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира изпълнението на проект „Библиотеката  обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Разград, Кърджали и Враца“, съобщиха от фондация „Глобални библиотеки – България“.

Целта на проекта е развитието на регионалните библиотеки като обединителен и ресурсен център за местното гражданско общество, създаването на връзки между НПО и гражданите и предоставянето на платформа за колективни граждански действия по важни местни проблеми и въпроси.

Инициативата ще окаже подкрепа на служителите на регионалните библиотеки в усвояване на застъпнически знания и умения, разработването на методика за провеждане на регионални проучвания и изследвания, повишаване на възможностите на библиотеките да осигуряват информация и помощ по конкретни нужди за организационното развитие на местните НПО. 

Инициативата ще окаже подкрепа за активните НПО и неформални групи да придобият важни умения за развитие на организациите си и за развитие на доброволчеството в регионите на Кърджали, Разград и Враца.

Проектът е пилотен със срок от 10 месеца и успешното му осъществяване ще даде възможност моделът да бъде мултиплициран и в останалите 25 области на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама