Министерството на туризма „клекна“ пред Димитър Николов

20:48, 25 юни 15 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на туризма е взело решение да се съобрази с искането на бургаския кмет Димитър Николов остров Света Анастасия да бъде включен сред новите туристически маршрути на ведомството. Това става ясно от проверка на Topnovini.bg на интернет страницата на министерството.

Малко по-рано през деня Николов изрази гневно недоволство от факта, че „бижуто“ на Бургас липсва от новите 8 маршрута за културно-исторически ваканции. Бургаският кмет дори излезе с ултиматум към министерството, в който заяви, че ако позицията им по отношение на острова не бъде преосмислена, ще затвори магистралата.

Часове след явния гаф от Министерството на туризма пишат, че идеята да се добавят остров Св. Анастасия, Златоград, тракийското светилище Бегликташ и други сред включените обекти по региони вече е одобрена. Това е станало по време на среща между министър Ангелкова и представители на местната власт днес.

В момента се работило и върху тематичен маршрут, посветен на българските съкровища, както и за обобщаване на фолклорните прояви на територията на страната. След като коментарите бъдат обобщени, те ще бъдат качени за обществено обсъждане на сайта на Министерството на туризма, за да се привлече още по-голямо внимание към дискусията. Целта е да се съберат всички гледни точки и по време на заседанието на Националния съвет по туризъм, което ще се проведе през първата половина на юли, да бъде одобрен крайният им вариант.

От министерството обаче предвидливо се застраховат срещу бъдещи подобни „грешки“, като тази с остров Света Анастасия. Именно поради тази причина министърът на туризма е внесла уточнението, че в страната има десетки културно-исторически обекти, но не всеки един от тях може да бъде рекламиран и включен във въпросния маршрут. „Безспорно всеки от тях има какво да предложи и покаже, но ние не можем на национално ниво да рекламираме всички обекти, включени в тях. Необходимо е да постигнем компромис и да се фокусираме върху част от тях, за да станем по-разпознаваеми на международния пазар“, е заявила по време на срещата днес Ангелкова. Тя е подчертала, че министерството няма за цел да изземва функциите на бранша, а да може успешно да маркетира както страната, така и регионите и богатството, което имат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама