Twisted Sister в Каварна: Сбогом и благодарим, България

02:58, 29 юни 15 / Култура 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Култовата американска банда Twisted Sister закри грандиозно юбилейното десето издание на Каварна рок фест и обяви, че това е последното им излизане на сцена в България и един от последните концерти в тяхната кариера.

Американската хеви метъл банда се качва на сцената в Каварна през далечната 2006-а, която е първа година за прохождащата рок столица. Twisted Sister нямат участие на друга голяма сцена в България. Сега изпълнителите на вечните  I Wanna Rock и We’re Not Gonna Take It, се върнаха за символично отбелязване на силните години на фестивала и превръщането му в най-голямото рок събитие в България.

След всяко изпълнение култовият вокалист на групата Дирк Шнайдер благодари на публиката в Каварна. „Вие сте едни от най-яките фенове”, заяви той. И разказа, че, когато колегите му от Ню Йорк го питат защо Twisted Sister трябва да пропътуват толкова хиляди километри, за да забият в България, той обяснява, че причината за това е невероятната публика от заклети фенове. Хилядите, събрали се на стадион „Калиакра” и пред него, екзалтирано пееха и скандираха с групата.

Концертът бе посветен на паметта на доскорошния барабанист на групата Ей Джей Перо. Той почина от внезапен инфаркт по време на турне с Adrenaline Mob – група, с която свиреше между ангажиментите с Twisted Sister. Бандата изпълни балада със затрогващ текст, посветена на Перо. На видеостена на сцената бе пуснат и запис на негово солово изпълнение. А, Дирк Шнайдер обяви, че, макар и мъртъв, той продължава да е един тях и винаги ще остане в сърцата им. Култовата рок банда пристигна в Каварна  с нов барабанист – Майк Портной, който е определян като един от най-добрите съвременни  барабанисти. През 2016 г. групата ще направи своето последно турне - Forty and Fuck it, с което ще отдаде почит на Ей Джей Перо и ще каже „сбогом“ на дългите пътувания и срещите с хиляди фенове. Twisted Sister специално благодариха на своя домакин – кмета на Каварна Цонко Цонев.

Сред изискванията на Twisted Sister към организаторите бе да имат специален килим за Йога. Сред напитките се отличаваха сериозно количество текила и кокосова вода. Италианската кухня бе предпочитана от американците, които поискаха след шоуто да имат 10 големи пици.

В последната вечер на Kavarna Rock на сцената излязоха още Hammerfall, UFO, Candlemass.

Фенове не само от България, но и от Румъния, Гърция, Русия, Англия, Швеция и въобще - цяла Европа, пристигнаха в Каварна за юбилейното десето издание на рок феста. Впечатляваше огромната възрастова разлика – от пеленачета до беловласи фенове на твърдата музика. Сред публиката имаше и много семейства, които бяха дошли с децата си, а на стадиона в рок столицата на България можеха да се видят немалко бебешки колички.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама