БСП избра Валентин Ламбев за кандидат кмет на Велико Търново

07:35, 29 юни 15 / Политика 25 803 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Валентин Ламбев повежда БСП на местните избори във Велико Търново. Общинската конференция на партията категорично утвърди номинацията на общинския председател  за кандидат за кмет за предстоящия вот.

Подкрепа заявиха в изказванията си останалите шестима номинирани. Димитър Чолаков, Мариана Бояджиева, Мирко Робов, Петко Тюфекчиев, Стефан Стефанов и Стоян Витанов си направиха отвод от номинацията, но се обединиха около кандидатурата на Валентин Ламбев, когото определиха като „успешен кандидат“, „желязно момче“, „способен и енерегичен човек начело на Общината“ и „носител на победата“.

42 години е средната възраст на кандидатите в челната десятка на листата за общински съветници. Водач на листата с най-много гласове при тайното гласуване е Валентин Ламбев. След него по брой гласове се нареждат Петко Тюфекчиев, Стефан Антонов, Стефан Стефанов, Стоян Витанов, Анета Маноилова, Валерия Дончева, Ирена Стасинопулу, Димитър Чолаков и Христо Бижев.

„Стратегическата цел на БСП в тези избори е да спечели доверието на гражданите за избор на кмет на община Велико Търново, максимален успех в изборите за кметове на населени места и максимален брой общински съветници, при ясния ангажимент за професионално, социално ангажирано, икономически отворено и гарантиращо спазване на законите управление“, заяви Валентин Ламбев по време на доклада си за задачите на общинската организация на БСП преди местни избори 2015.

„За великотърновската общинска организация можем напълно отговорно да заявим, че е единна, сплотена и мотивирана за изборна победа“, декларира Ламбев. Той каза още, че партията ще остане вярна на традицията и ще води позитивна кампания.

„Основният ни стремеж ще бъде да убедим избирателите, че по-добре можем да управляваме бюджетния и общинския ресурс с два основни акцента – подкрепа и улеснения за бизнеса и социална ангажираност, че ще проявим настойчивост и умения за привличане на финансови средства по национални и европейски проекти, ще предоставим максимално възможните законови облекчения за инвеститори, включително стратегически,  че сме партия на социалната сигурност с реална политика и действия.

Приемствеността в областта на инфраструктурата, културата и културно-историческото наследство и фестивалните прояви, които ще бъде елемент в нашата кампания. На предстоящите местни избори във Велико Търново БСП ще се яви самостоятелно, но ще разчита на подкрепа за своите кандидати от всички леви и лявоцентристки партии и граждански структури, реши още конференцията.

Заместник-председателят на НС на БСП Бойко Великов в пространно изказване обхвана повечето от въпросите на членовете на партията. Той обсъди позициите на партията по вътрешнополитически и международни проблеми и темата за развитието на БСП в кадрови и идеологически план.

„Една от промените в устава е задължителният минимум от 20% млади хора в листите. Това е част от организационната реформа в БСП. Процесът на подмладяване на партията върви усилено и това ни дава оптимизъм и за предстоящите местни избори“, подчерта Великов. „БСП може не само да запази своето място в местната власт, но и да го разшири.

Тези избори ще открият възможност да продължим реформата в партията“, каза той. Весела Лечева също взе думата. „Знам, г-н Ламбев, че можете да изведете организацията на БСП на по-добри позиции и можете да успеете. Имате всички качества, които са гаранция за това. Нека бъдем алтернатива на управлението на ГЕРБ.

Хората трябва да повярват в това“, каза олимпийският шампион и апелира към председателя да вдъхне кураж на младите хора, че могат да успеят. „Аз категорично подкрепям кандидатурата на Валентин Ламбев.

Той е показал, че има сериозен политически опит като председател на групата на общинските съветници в сегашния мандат. Той показа, че умее да води политически битки и да постига целите, които си е поставил“, така Мариана Бояджиева подкрепи издигането на Валентин Ламбев за кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама