Шефът на ВМА: Днес ще приемем всички, които върнахме заради лимита

07:53, 29 юни 15 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нд 500 души сме върнали през последните дни, защото ни се изчерпа лимита. Ако ги бяхме приели, не знаехме дали касата след това ще ни ги изплати. За това хората днес ще бъдат приети, но с условието, че ще бъдат изписани след 1 юли, за да може да ни бъдат платени от следващия месец. Това каза в ефирана бТВ шефът на Военномедицинска академия (ВМА) Николай Петров.

Той посочи, че хората, които са били върнати през двата почивни дни не са били спешни случаи, а са били за планов прием. По думите му системата за въвеждане на лимити не е на никак лоша. Според Петров обаче, трябва да се предвиди повторно разглеждане на лимита вътре в болницата.

"ВМА е голяма болница и с голямо значение. Това означава за нашата болница да има по-голям лимит. 5 - 6 са болниците от този тип в страната, за които трябва да се преразгледа лимитът", каза той.

Според Петров парите, които не достигат на ВМА са около половин милион лева на месец.

"Ако говоим за преразход обаче, сме на плюс. До май ние сме с около 500 хил. лв.плюс, а миналата година по това време сме били 10 млн. минус. Това показва сериозен самоконтрол от страна на служителите на болницата, строго и прецизно спазване на правилата и управлението на средтсвата ни", обобщи шефът на ВМА. 

Николай Петров категорично заяви, че ВМА е в "прекрасно здраве". Той посочи, че това, което прави Москов, е добро и ако бил на негово място, щял да направи същите промени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама