Първанов: Танковете ще привлекат вниманието към нас и няма кой да ни помогне

08:43, 29 юни 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ислямска държава е една голяма опасност, но танковете няма да помогнат нито на насq нито на съседките ни срещу нея. Напротив, те дори ще привлекат вниманието тук. Това каза в ефира на бТВ лидерът на АБВ Георги Първанов.

"Голямата опасност за националната сигурност е лошото и несигурно говорене на нашите политици - на Плевнелиев и на министър Ненчев. Само лъжи се говорят", каза той.

Първанов допълни, че никой не знае кога точно е договорено това. По думите му през 2006 г.такова нещо не е договаряно, както се твърди. 

"Тази тема тогава изобщо не е обсъждана. Тези политици трябва да обяснят на хората къде е поет този ангажимент или още не е поет. Никой не разбра, според мен. Мисля, че военният министър нищо не знае, той е попаднал случайно на това място. Ние ще поискаме документи как се е случил процеса, за да може всички, които трябва да го вземат решението, да са информирани", каза още той.

За незаконните постройки Първанов обясни, че държавата трябва да си свърши работата.

"Не може да има незаконни цели квартали. Но това трябва да се случва поетапно, а не да оставим стотици на улицата, които ще се превърнат в сериозна заплаха. Държавата трябва да бъде много строга не само с ромите. Виждате по морето какво става. Как се строи, а това не са роми", каза той.

Първанов обясни, че АБВ е с негативни нагласи за опитите за промяна на Конституцията. Според него тези промени могат да се случат само с промени в законите, които ще станат много по-бързо.

"Диалог имаме, а дали имаме чуваемост, ще си проличи. Диалогът е не само вътре, а и публично. Чуваме се с Борисов по всички наши предложения. Но има интереси, а очевидно целта на ГЕРБ не е да се развива мощно пряката демокрация. Виждате Гърция. Да отлагаме референдума за предстоящите избори, това не е работещо", каза още Първанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама