Резач на гуми ще копае градинки в Стара Загора

08:44, 29 юни 15 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорец нарязал гумите на четири автомобила ще положи 100 часа безвъзмезден труд в ползата на обществото. Ще трябва да плати и унищожените гуми. Това постанови Старозагорският районен съд.

Безработният Христо В. е признат за виновен в това, че на 29.03.2015 г. в Стара Загора противозаконно е унищожил гумите на три автомобила: четири зимни автомобилни гуми марка „Мишелин” от лек автомобил „Фолксваген Пасат”, четири зимни гуми марка „Фаерстоун” на автомобил „Ауди- А6” и четири гуми марка „Континентал” , монтирани на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, всички на обща стойност 2450.40 лева.

Присъдата е пробация със задължителни регистрация по настоящ адрес, явяване и подписване пред пробационен служител два  пъти седмично и  периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и три месеца.  Освен това Христо В. ще трябва да заплати стойността на гумите на потърпевшите

Присъдата подлежи на обжалване пред Старозагорски окръжен съд.

Това е втора присъда за Христо В. в рамките на един месец.  В началото на юни той бе осъден пак на пробация затова, че е нарязал четири гуми „Континентал Крос контакт” на лек автомобил „Ауди” на обща стойност 1582,60 лева.  Пред съдията той разказал, че на 28. 03. 2015 г. късно вечерта се разхождал в  кв. „ Самара „  в Стара Загора. В джоба си носел отварачка и джобно ножче.  Около 2.00 часа през нощта на 29 март в близост до хотел „ Мания” забелязал паркиран лек автомобил „ Ауди”. Извадил от джоба ножчето и с него намушкал четирите гуми на автомобила, след което те спаднали. Според съда Х.В. е действал с пряк умисъл, съзнавал обществено опасния характер на деянието, предвиждал е  обществено опасните последици и е искал настъпването им. 

                                                          

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама