Изследват как доброволчеството помага за справяне с младежката безработица

08:46, 29 юни 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Води ли доброволчеството до по- успешна реализация на младите хора на пазара на труда? Помагат ли им професионалните и социални умения, които натрупват в доброволчески акции за постъпване на мечтаната работа? Оценяват ли активността им работодателите? Това бяха част от темите, които младите доброволци от Центъра към Клуба на нестопанските организации обсъдиха по време на фокус група в Търговище. 

Тя бе организирана от екип на Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) по проект „Доброволчеството – фактор за реализация”, финансиран по програма „Еразъм +”. Партньори са Софийски университет „Климент Охридски”, Индъстри Уоч Груп, Център за творческо развитие Danilo Dolci, Италия и Национален доброволчески център CARDO, Словакия.

Такива фокус групи НАРД организира сред доброволци в цяла България. В основата на идеята стои убеждение, че въвличането на млади хора в доброволческа дейност дава възможност за придобиване на знания, умения и разширяване на социалната мрежа, които водят до нови възможности за работа, личностно и социално развитие. 

След като бъдат анализирани резултатите от фокус групите ще бъдат публично оповестени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама