В МГ приемат с най-висок бал кандидат-гимназисти в Плевенско

09:01, 29 юни 15 25 3056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С най-висок бал са приетите на първото класиране кандидат-гимназисти в Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен. Това показва справка на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.

35,762 е най-високият бал, с който е приет ученик в МГ с профил математика, физика, информатика с английски език. След него се нареждат още два профила в Матматическата гимназия, съответно с бал 35,524 и 34,921.

34,534 е най-високият бал, с който е приет ученик в Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен с първи език немски. След него се нарежда хуманитарният профил с английски език в СОУ „Иван Вазов“ – Плевен с бал от 34,428.

В топ 10 на училищата, приели ученици с най-високи балове още на първо класиране, в област Плевен се редуват Математическа гимназия, ГПЧЕ и СОУ „Иван Вазов“.

Ще припомним, че при обявяването на първоро класиране миналата седмица се оказа, че 17 кандидат-гимназисти са останали извън него. Общо подалите заявления за участие в първия етап на класирането бъдещи осмокласници са 748. От тях 33 са ученици от други области.

Прием в 8 клас се извършва в 21 профилирани паралелки в шест средно общообразователни училища и в 24 професионални паралелки в 14 професионални гимназии в област Плевен.

Броят на класираните на първи етап ученици е 731, като от тях 566 са по първо желание, 78 – по второ желание, 46 – по трето и 41 по пето, шесто и по-задни желания.

Издържалите приемните изпити, но не подали заявления за участие в този етап на класирането, са 552 ученици. Те могат да участват на трети етап на класиране за паралелките, в които остават свободни места.

На този етап прием се реализира в 19 профилирани паралелки и 21 специалности в 16 професионални паралелки. На 100% са запълнени 15 профилирани паралелки и в 5 специалности от професионалните паралелки, уточняват от просветния инспекторат.

Прием не е реализиран в две профилирани паралелки и в 14 специалности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама