120 сирийски бежанци опитаха да влязат в София в ТИР (обновена)

09:35, 29 юни 15 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната полиция задържа 120 сирийски граждани при опит да влязат в София в ТИР. Операцията е проведена в ранните около 3.50 часа днес. Това каза на извънреден брифинг шефът на СДВР Маден Маринов, предаде репортер на София Topnovini.bg.

“Служители на "Магистрална полиция" към областна дирекция на МВР, патрулирайки в района на Лозен на стар път им прави съмнително поведение на два леки автомобила, съответно на техните водачи. При опит да бъде спрян единият от автомобилите водачът не изпълнява полицейското разпореждане и прави опит да блъсне служителите и да осуети проверката“, посочи Маринов.

Той допълни, че след оглед в района е установено място, където в товарен автомобил са открити около 120 души, които по първоначални данни са сирийски граждани.

„Голяма част от тях са 37 деца, 17 жени, около 50 мъже. Най-вероятно семейства“, допълни Маринов. Хората са задържани за разпит в 8 РПУ.

Целта на задържаните бежанци най-вероятно са страните от Западна Европа, преминавали са през България транзит, каза още шефът на СДВР.

„Тези хора, щом не са се предали на територията на страната и след като се укриват предполагаме, че целта им е да преминат през България транзит“, посочи той.

Той каза още, че всеки ден Столичната дирекция на вътрешните работи установява сериозно присъствие на чужденци, но няма точна информация каква колко струва преносът на хора.

„След като има солидни суми, които се заплащат, хората от криминалния контингент се стремят да ги усвоят. Бежанците, които са били в каросерията са направили опит да се разпръснат и да избягат, но колегите са направили заградително мероприятие и са викнали допълнителни сили. Дори в момента установяваме малки групички от по 5-10 души, които не познават района. Опасно е и за тях да останат навън“, коментира Маринов. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама