Награждават старозагорски пожарникари спасили семейство от удавяне

10:06, 29 юни 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима старозагорски пожарникари ще бъдат наградени за спасяването на семейство пострадало при катастрофа, съобщиха от Регионалната дирекция на Пожарната.

На 17 юни в 23.38 часа в Оперативния център в Стара Загора е получен сигнал за катастрофа на пътя Стара Загора - Нова Загора, на разклона за село Дълбоки.  Към мястото заминава екип в състав: командир Тодор Колев, пожарникар Максим Вълков и водач на специален автомобил Деян Деков.

Вали обилно, вятърът е много силен. Когато пристигат на мястото, пожарникарите намират преобърнат по таван лек автомобил „Фолксваген Голф”, встрани от пътя в напоителен канал пълен с вода. Пострадалите са семейство с дете. Мъжът и детето са върху преобърнатия автомобил, а жената се държи за него отстрани. Обстановката е усложнена от голямото количество вода, заляла целия автомобил, над повърхността са само гумите му, силното течение и падащата върху автомобила вода от изливните тръби.

Чрез четиризвенна сглобна стълба екипът построява импровизиран „мост” от асфалтовия път до потопения автомобил. Тодор Колев се осигурява със спасително въже и се придвижва до пострадалите. Екипът започва да ги евакуира един по един посредством въжето и по поставената хоризонтално стълба.

„Това е пореден случай доказващ професионализма и на старозагорските  огнеборци”, коментираха от Пожарната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама