С бивша баскетболистка на "Дунав" в тима, Сърбия е Европейски шампион

10:34, 29 юни 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на Сърбия стана Европейски шампион по баскетбол при дамите. Във финалната среща на първенството, което беше в Унгария и Румъния, те се наложиха над тима на Франция със 76:68. За много силното представяне на състава на Сърбия на шампионата с основен принос беше бивша състезателка на русенския "Дунав".

Родената в Колорадо американка Даниел Пейдж имаше важна роля в двубоите на тима и се представи много успешно с екипа на Сърбия. Във финалния двубой 28-годишната баскетболистка отбеляза 12 точки. Тя игра 31 минути в решаващата за първото място среща. Пейдж завърши двубоя и с 8 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка.

Финалната среща започна с превъзходство на тима на Франция и те водеха след първите 10 минути с 22:15. През втората част обаче отборът на Сърбия взе инициативата в играта и на почивката имаше 1 точка преднина. Третата четвърт също беше спечелена от сръбкините /20:17/, които не допуснаха обрат в резултата в последната част и след 23:19 за тях в заключителната четвърт триумфираха с титлата.

Ана Дабович завърши финалната среща с 25 точки, а 22 отбеляза Соня Петрович. За Франция 16 точки отбеляза Сандрин Грюда, с 15 т. е Диандра Чачуан, а с 13 точки завърши Селин Дюмер. В спора за третото място на шампионата Испания разгроми състава на Беларус със 74:58. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама