Група Мастило ще подгрява Роби Уилямс

11:02, 29 юни 15 / Култура 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Spirit of Burgas избра двете групи, които ще открият главната сцена на фестивала. На 7-ми август преди вече обявените Robbie Williams, Kwabs, Milow и Stereo MCs ще излезе родната група Мастило. Първa на сцената на втория ден пък ще излезе една от най-бързо прогресиращите групи в България – Hayes & Y.

Група Мастило е една от най-популярните поп банди в България. Едва ли има човек в България, който да не е слушал техните песни "В двореца съм сама", "Моите кафеви очи" или "Онова момиче". Групата се откроява със стила си, както и с факта, че фронтменът им всъщност е жена, в лицето на чаровната Вики. Едно от най-популярните имена на българската музикална сцена ще даде старт на чакания от десетки хиляди фенове, първи фестивален ден на SPIRIT of Burgas, когато ще видим и двучасовото шоу на Роби Уилямс.

Oткриванетона втория ден на фестивала ще бъде в ръцете на Hayes & Y.Малко след създаването си инди рок групата от София е забелязана от Георги Георгиев (Остава) и става част от неговия лейбъл Homeovoxmusic. През декември 2014-та излиза първото EP на Hayes & Y, съдържащо 4 песни и съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радио станции, а видеото към сингъла "You make me sick" се излъчва по MTV Adria. В началото на 2015-та, Hayes & Y получават покана за клубно турне с 6 спирки във Великобритания.

P.I.F. също потвърди участието си на втората сцена на фестивала "На тъмно", на която ще видим по-алтернативни групи от България и региона. Стартирали още през далечната 1992 година под името "Resemblance", днес P.I.F. са една от най-емблематичните банди в родния музикална сцена. Те ще ни разкажат своята „Приказка“ на 8-ми август. Oстаналите изпълнителина сцената на "На Тъмно" в двата фестивални дни са:

Петък - 07.08

ToyLetters; Мерудия; Котарашки; Оги 23; BASSKA; DJ BalkanMash

Събота - 08.08

Funkaround; Rebelites; Северозапядняците; PIF; (TBA); ConqueringLion

Промо билетите, както и билетите за Терен 2 са вече разпродадени. Билети на цени от 150 лева за 7-ми август и 60 лева за 8-ми август могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама