Художници от САЩ и България редят съвместна изложба от пленер в „Двореца”

11:16, 29 юни 15 / Култура 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата съвместна изложба на Сандра Лин Строшейн и Валентин Катранджиев, озаглавена "Споделени мигове", ще бъде представена от 30 юни до 8 юли в галерия "Тихото гнездо" в „Двореца”, съобщава на сайта си културният институт.

Голяма част от подбраните за изложбата творби, представят по недвусмислен начин онова, което е вълнувало художниците през времето, прекарано заедно в архитектурно-парков комплекс "Двореца"  - Балчик. Друга част от картините са претворили емоционални кътчета от красотата на Северното Черноморие.

По време на своя художествен пленер от 28 май до 19 юни Сандра Лин и Валентин имаха възможност да рисуват сред  забележителностите на "Двореца", от 30 юни художниците се завръщат, за да подредят своята съвместна изложба "Споделени мигове".

Сандра Лин Строшейн е уважаван художник-акварелист, носителка на редица престижни отличия, както в родната си Америка, така и по целия свят. Член е на  American Watercolor Society, на  American Impresssionist Society, официален посланик е на Royal Talens, Canson и Arches, има собствена линия четки, с изписано своето име върху тях на престижната английска комания  Rosemary & Co.

Валентин Катранджиев, освен със своите картини, е известен с любовта си към дивата природа. Името му може да бъде срещнато в много публикации и изследвания на животинските видове, в които той е участвал и продължава да го прави. Той е единственият художник от Източна Европа, който е приет за член в една от най-престижните световни природозащитни организации -  Artists for Conservation (AFC) със седалище във Ванкувър,Канада.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама