Ивайло Калфин: Бутането на къщи в Гърмен няма да реши проблема

11:21, 29 юни 15 / Политика 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бутането на незаконните къщи в Гърмен и оставянето на хора без домове няма да реши проблема, смята министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Коментарът му е по повод решението на Министерството на регионалното развитие и благоустройство за принудителното събаряне на постройките в квартал „Кремиковци“ на гоцеделчевското село Гърмен.

Събарянето на незаконните къщи, каквито се оказаха над 85% от постройките в квартал "Кремиковци", беше едно от исканията на Инициативния комитет, чиито протести продължиха повече от месец след сблъсък между роми и други жители на общината. Социалният министър заяви, че поема отговорност от името на министерството хората, чиито къщи бъдат съборени, да получат социалните услуги, от които се нуждаят.

„С полиция и с бутането на постройките няма да се решат проблемите. Те се решават с комплексни действия. Като се започне от образованието, здравния статус, участието в обществото. Като бутнете четири къщи и оставите хората на улицата, единственото, което може да се обърка е социалната система. Това не решава трайно проблема. Сигурно ще успокои някой. Незаконните постройки са като се започне от балконите в София и стигнем до ромските гета. Така че, ако има правило, това важи за всички“, заяви Калфин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама