Хванаха петима пияни шофьори в Шумен, двама карали и без книжка

12:02, 29 юни 15 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, са установени през почивните дни в Шуменско. Двама от тях са и неправоспособни, съобщиха от ОД на МВР.

Водач с 1.86 промила предизвикал пътно-транспортно произшествие с материални щети. Около 03.55 часа на 28 юни 21-годишният В.В. карал лек автомобил Фолксваген “Поло” с шуменска регистрация и при маневра на ул.”Димитър Благоев” /до ХЕИ/ в Шумен ударил паркиран лек автомобил.

Установено, че водачът е неправоспособен и управлява след употреба на алкохол спряно от движение моторно превозно средство. В.В. е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа  в полицейското управление. Започнато е бързо производство.

На 26 юни  около 17.50 часа за проверка на подхода за АМ ”Хемус” е спрян водач на товарен автомобил “Волво” с добричка регистрация. Установено е, че 44-годишният Н.К. от Добрич управлява с 2.26 промила алкохол, отчетени с дрегер. Водачът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е бързо производство.

57-годишен шуменец с влязла в сила присъда за алкохол е установен да шофира с 0.83 промила. К.Д., който управлявал Шевролет “Матиз” с шуменска регистрация бил спрян за проверка около 11.30 часа на 26 юни на бул.”Симеон Велики” близо до магазин “Била”. Дрегерът отчел 0.83 промила в издишания въздух. След направената допълнителна справка било установено, че К.Д. е с присъда за шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила. Образувано е бързи производство.

Водач на Хонда ”Сивик” с шуменска регистрация е установен да шофира с 1.56 промила алкохол. 37-годишният А.Х. от село Ловец бил спрян за проверка на бул.”Велики Преслав” в Шумен на 26 юни малко след 22.30 часа. След тест с дрегер станало ясно, че А.Х. управлява след употреба на алкохол. Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.

Неправоспособен водач с 2.25 промила алкохол е установен да управлява лек автомобил Опел “Астра” с шуменска регистрация в село Пристое. Проверката от авто- патрулен екип  е извършена до автосервиз на ул.”Юрий Гагарин” около  00.15 часа на 27 юни. Установено било, че 40-годишният Д. М.от село Гусла е с изтекло свидетелство за управление на моторно превозно средство. Образувано е досъдебно производство.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама