Затягат контрола върху раздаването на огледалните номера за автомобили в Плевен

12:28, 29 юни 15 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес по-строг контрол ще се осъществява върху процеса на получаване  на регистрационните табели на автомобилите в КАТ-Плевен. Това заяви директорът на ОД на МВР-Плевен старши комисар Венцислав Катинов на брифинг, свикан по повод реализирането на антикорупционен проект, в който участва плевенската полиция.

Нововъведението е, че на табло в залата за регистрация на автомобилите в КАТ от днес ще бъдат показани всички налични т.нар. огледални регистрационни табели от типа 8228 например.

В момента се раздават табели от серия с осмици. Един такъв огледален номер струва 30 лв. допълнително. В града се разпространяват слухове, че се търсят контакти в полицията, за да е сигурно получаването на номер с еднакви цифри. И разбира се, тази услуга се заплаща.

Ако искаш номер с четири еднакви цифри пък държавната такса е 1000 лв., а слуховете са, че осигуряването му върви срещу 2000 лв., коментира старши комисар Катинов.

Затова, за да се спрат слуховете, че има корупция в КАТ-Плевен при раздаването на табели с еднакви или огледални номера, се въвежда и новата практика. Така при идването в КАТ за регистрация на автомобила си, гражданинът вижда какви са наличните в момента табели с огледални номера и при желание посочва кой иска от тях като заплаща съответната държавна такса.

Лично аз ще следя процеса, категоричен бе старши комисар Катинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама