Възрастна жена се "климатизира" срещу 4 500 лв

12:29, 29 юни 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80-годишна жена дала на измамници 4500 лева за "закупуване на климатици", съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. Престъплението е станало в края на изминалата седмица. Около обяд на домашния телефон на жената се получило обаждане от мъж, когото тя припознала като роднина от друг град с името «Петър».

Мъжът поискал от нея спешно да събере и да му предаде сумата от 4500 лева за освобождаване на капарирани от него 7 броя климатици в магазин "Зора", с мотива, че е дал капаро 500 лева, но трябват още. Той й обещал, че ще върне парите. Когато жената казала, че трябва да звънне на сина си, обаждащият се й обяснил, че вече говорил с него, но бил спукал гума и ще се прибере по-късно, а парите му трябвали веднага.

Измамникът продиктувал мобилен телефон на който 80-годишната да звънне като събере парите и да търси мъж с фамилия «Атанасов». Тя събрала общо 4500 лева, описала ги на лист и после звъннала на посочения номер. Мъжът, потърсен като «Атанасов» поискал точен адрес и след около 10-15 минути се явил на входната й врата.

Тя му предала парите. Когато около 20 часа синът й се пребрал тя разбрала, че е измамена. Тогава синът й се е обърнал към Първо РУ. Започнало е разследване по случая, води се досъдебно производство, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама