Близки на загиналата Елис от Шумен излизат на протест

12:43, 29 юни 15 25 884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протестно шествие организират приятели на 18-годишната шуменка Елис, която загина при катастрофа на автомагистрала „Хемус” през април тази година. Мирният протест ще започне в 17.00 ч. днес пред хотел „Мадара”.

Шествието ще премине през центъра на Шумен и ще стигне до кино „Херсон”, където организаторите ще инициират подписка. ”Подписката ще бъде изпратена до съответните институции, които трябва да разследват такива случаи с обществен транспорт”, обясни пред Topnovini.bg една от приятелките на Елис - Бернабел Хубенова.

Тя заяви, че целта на протеста е да се предизвика реакция у институциите и те да започнат проверки на траспортните фирми.

Организаторите настояват за проверки за изправност на превозните средства и водачите, изрядност на фирмата-превозвач, изрядност на възлагането от страна на общината да се извършват превозите.

Topnovini.bg припомня, че 18-годишната Елис, която тази година трябваше да бъде абитуриентка, загина след тежка катастрофа на автомагистрала “Хемус” на 8 април. Момичето е пътувало в микробус „Мерцедес”, извършващ пътнически превози от Варна за Шумен и Разград. В района на село Невша, община Ветрино, водачът загубил контрол над возилото, което се блъснало в предпазна мантинела. В следствие на удара момичето пострадало тежко и починало на път за болницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама