Над 25 кг насипен тютюн иззет при спецоперации в Плевен

12:45, 29 юни 15 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 25 кг насипен тютюн е бил иззет при спецоперации, реализирани на територията на Плевен в петък, съобщават днес от пресцентъра на ОД на МВР.

При извършена проверка в района на пазар са разкрити улични търговци от село Буковлък. От 52-годишна, 31-годишна, 38-годишен, 41-годишна 39-годишна, са иззети 2,300 кг насипен тютюн. Вчера на същия пазар е проведена нова специализирана операция.  От две жени, отново от Буковлък, са открити 700 грама тютюн. Съставени са актове по наредба №14 на Община Плевен. Уведомена е прокуратурата.

Пак в петъчния ден на главен път край Плевен е спрян лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 45-годишен от село Буковлък. Открити са чувал и пет полиетиленови чанти, с около 22,800 кг. насипен тютюн. Нередовната стока е предадена с протокол за доброволно предаване от пътуващата в лекия автомобил -  27-годишна от село Буковлък.

По случая е уведомен дежурен прокурор от районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно производство. Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 3400 лв. Работата по случая продължава разследващ полицай в отдел "Досъдебно производство" при ОДМВР - Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама