Земеделският министър прие в Хасково първото заявление за „Млад фермер”

12:56, 29 юни 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият проект за кандидатстване по новата програма „Млад фермер” в България бе подаден днес на обяд в Хасково. На подаване на заявлението присъства и земеделският министър Десислава Танева.

Първото за страната заявление бе подадено от 26-годишния Мирослав Чилингиров, който е зооинженер и бивш футболист. Документите си той подаде в Държавен фонд "Земеделие" в Хасково. Пред журналисти той обясни, че отскоро започнал да се занимава с овце. В момента има 115 животни, които отглежда в село Родопи.

По думите на министър Танева всеки, който кандидатства може да получи финансова помощ в размер на 25 000 евро на два транша. Чилингиров иска сумата, за да закупи още животни.  

Приемането на заявленията в страната за новия програмен период ще продължи до 24 юли. До 2 месеца след последния срок ще бъдат обявени имената на одобрените. Проектите на младите фермери се изготвят безплатно от експертите в Националната служба за съвети в земеделието в Хасково.

Заявленията вече се подават и по електронен път, а самата процедура е около 15 минути.

Десислава Танева обясни още, че финансовият ресурс за цялата страна е 35 млн. евро, като от него ще могат да се възползват около 1400 човека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама