С флаери и ключодържатели насърчават плевенчани да се борят с корупцията

13:14, 29 юни 15 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Флаери, брошури, плакати и ключодържатели с послания гражданите да сигнализират при случаи на корупция ще бъдат раздавани на територията на всичките 11 общини в област Плевен. Това обявиха днес на пресконференция в ОД на МВР-Плевен директорът на полицията старши комисар Венцислав Катинов и говорителят Мариана Цветкова.

Днешният 29 юни е обявен за информационен ден като първа част от кампания за разяснение сред обществеността на негативните влияния и последиците от корупционни практики. Инициативата е част от проект „Обединени срещу корупцията”, съфинансиран от Европейската комисия. ОДМВР – Плевен е партньор на Полицейския инспекторат в област Олт, град Слатина, Република Румъния. В проекта участват полицейски структури от Румъния, България и Латвия.

Целта на проекта е да подпомогне въвеждането и развитието на общи инструменти за противодействие и борба с корупцията в Румъния, България и Латвия.

Инфромационни материали ще бъдат раздадени общо в 15 града и 109 села. Това са 500 флаера, 500 брошури, 500 плаката и 700 ключодържателя за разяснение на негативните последици от корупционните практики.

Тази кампания напомня на гражданите, че всички трябва да се борим срещу корупцията, категоричен бе старши комисар Катинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама