Деца от страната рисуваха на брега на Дунав край Байкал

13:53, 29 юни 15 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от цялата страна са си дали вчера среща в село Байкал за участие в пленер в рамките на биеналето на детската рисунка „Пъстроцветна дъга”, съобщават от пресцентъра на Басейнова дирекция „Дунавски район”-Плевен (БДДР).

Форумът е бил организиран организирано от  Община Долна Митрополия, НЧ "Неофит Рилски 1872" град Тръстеник, Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - село Байкал, кметство Байкал, СНЦ ЕКО "Байкал“. Басейнова дирекция-Плевен е партньор на инициативата, която е част от проявите за Деня на Дунав.

Пленерът по рисуване на брега на Дунав е бил открит от директора на БДДР инж. Петър Димитров. В обръщението си към участниците инж. Димитров е припомнил, че в унисон с мотото за Деня на Дунав тази година, всички трябва да бъдем активни в опазването на реката и околната среда.

Младите творци са получили от БДДР грамота „Приятел на природата”, която да им напомня, че за река Дунав и околната среда трябва да се грижим като за приятел – с много любов и старание. Днес в Байкал ще има отново образователни прояви с екологична насоченост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама