60 000 къса контрабандни цигари задържаха русенските митничари на Дунав мост

14:32, 29 юни 15 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
60 000 къса цигари без бандерол разкриха тази нощ митнически инспектора на ГКПП-Дунав мост, съобщават граничните служби. Тютюневите изделия пътували в товарното отделение на микробус „Рено" с румънска регистрация, идващ от Атина. Първоначално никой от пътниците не си признал да е собственик на четири обемни чанти с безакцизната стока. Задържаните цигари са от марките „777" и „R.G.D." Произходът им е неясен, тъй като освен че нямат никакъв бандерол, по кутиите липсва и надпис „Duty Free".

Първоначално водачът на превозното средство заявил, че четирите сака са му били дадени в Гърция за превоз до получател в Румъния, но той нямал представа какво е тяхното съдържание. След проведени оперативно-следствени действия от извиканата на място група от експерти и разследващ митнически инспектор, шофьорът на микробуса  е признал,  че цигарите са негови. Срещу него е заведено досъдебно производство, което се води в условията на незабавно производство.

Общо 3 досъдебни производства за държане и пренасяне на цигари без бандерол са образувани в Митница Русе само за последните 5 дни, обобщават граничните служби. При тях са задържани общо 65 000 къса цигари. Най-често нарушителите са водачи на камиони, които купуват тютюневи изделия в големи количества от безмитни магазини и се опитват да ги транспортират, укрити във фабрични кухини на шофьорската кабина или хладилни чанти. Нарушителите обикновено разчитат, че версията „за лична употреба" ще се окаже смекчаващо вината обстоятелство. Показателен в това отношение е един от последните случаи на задържани около 3 000 къса цигари без български бандерол, за които шофьорът на камиона упорито твърдял, че са за лична употреба. Когато му предложили да изпуши една цигара, за да се успокои, са оказало, че е непушач. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама