Пускат под домашен арест майката, пребила малката Сияна

14:43, 29 юни 15 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мярка "домашен арест" постанови Районният съд в Търговище за 21-годишната Любослава Любенова, обвинена, че е пребила двегодишната си дъщеря Сияна. 

Досега жената бе с мярка "задържане под стража". Любенова е поискала промяна на постоянната мярка с мотива, че е с влошено здравословно състояние. Магистратите са счели, че майката може да е под домашен арест тъй като няма пряка опасност за детето, което в момента е настанено в приемно семейство. 

Засега жената обаче остава в ареста, тъй като прокурорът по делото Валентин Василев обмисля да протестира решението на съда.

Topnovini.bg припомня, че малката Сиана бе приета в Спешния медицински център в Търговище в края на април тази година в много тежко здравословно състояние. Ден по-късно детето е транспортирано в болница във Варна, където бяха установени счупени ребра, увредени панкреас, далак и други вътрешни органи.

Тогава лекарите се натъкнаха и на стари травми и твърдяха, че момиченцето е било системно малтретирано. Със съмнения за извършител на побоя над детето бе задържана майката, която отскоро живеела на съпружески начала с мъж от търговищкото село Кралево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама