Кораб разруши Стария кей в Поморие

15:01, 29 юни 15 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Корабът за морски разходки „Ния” наруши повърхността на реновирания кей в Поморие, опитвайки се да акостира на него. Инцидентът е станал вчера, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Кеят е предназначен за атракция на посетителите и е изграден така, че максимално да напомня за първоначалната визия на мостика, строен преди повече от 76 години.

„Огорчението ми е не само заради труда и емоцията, която вложихме аз и екипът ми при спечелването и реализирането на проекта за Стария пристан, а най-вече заради това, че наши съграждани, поморийци, си позволяват такива действия”, коментира кметът Иван Алексиев.

За инцидента е подаден сигнал в полицията и Морска администрация с искане за установяване на нарушението. Община Поморие напомня на всички жители и гости на града, че новооткритият кей е пешеходен и е абсолютно забранено акостирането на плавателни средства на него.

Старият кей е един от символите на града и любимо място за посещение от туристи и жители на Поморие. През последните години обаче достъпът до съоръжението беше забранен заради лошото му състояние. През 2012 година бе извършен водолазен оглед, който установи опасни увреждания по конструкцията. Реконструкцията започна в края на миналата година и приключи съвсем скоро. Официалното откриване беше на 18-ти юни, когато за церемонията дойдоха министър-председателят Бойко Борисов, транспортният министър Ивайло Московски и други официални лица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама