Столична община инвестира близо 1.5 млн. лв. в родилни отделения

15:06, 29 юни 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
800 хил. лв. е инвестирала Столичната община в петте нови родилни зали в „Шейново“, които днес официално отвориха врати, предаде репортер на София Topnovini.bg.  До няколко месеца още над 500 хил. лв, ще бъдат инвестирани в общинска АГ болница „Света София“.   

„Това са средства от общинския приватизационен фонд, които са насочени към здравеопазване. Всеки лев, който е придобит от общинският гаранционен фонд, след продажбата на общинско имущество може да се види къде е инвестиран. Днес сме тук, за да видим къде са инвестирани 800 хил. лв.“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която присъстваше на събитието.

Тя добави, че останалите по-малки проекти намират също подкрепа, но като цяло това е насоката, в която се инвестират тези средства. Тя добави, че след няколко месеца предстои да се види как са инвестирани 500 хил. лв. заедно с европейски средства в другата общинска АГ болница „Света София“.

„Нашите директори и членове на управителни съвети на болницата имат две задачи – едната е много строга финансова дисциплина, за да може да се справят с финансовите предизвикателства“, посочи кметът.

По думите й зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов е подготвил за нови 77 хил. лв. инвестиция в два респираторни апарата, които да бъдат предоставени на „Шейново”.

„Смисъла на тази допълнителна инвестиция е в това, когато се раждат живи и здрави бебета, всички се радваме и сме щастливи, но когато има недоносени бебета или с проблеми, ние сме длъжни да имаме условия да могат лекарите да се грижат за тях“, обясни тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама