Плевенчанин стана първи на Международен шахматен фестивал в Сърбия

15:21, 29 юни 15 / Спорт 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенският шахматист, състезател до 12 години, Валентин Митев е спечелил еднолично „В“ турнира на международния шахматен фестивал "Сребърно езеро ОПЕН 2015". Това информираха днес от СКШ „Плевен XXI“, където тренира Вали.

Фестивалът се е провел в дните от 20 до 28 юни в един от най-популярните сръбски курорти "Сребърно езеро", намиращо се непосредствено до Велико Градище в Източна Сърбия. Фестивалната програма е включвала "А" турнир за състезатели с рейтинг над 2100, "В" турнир - за състезатели под 2100 и турнир "С"- за състезатели под 1700. 

Валентин Митев е постигнал резултат 7,5 т. от 9 възможни и е грабнал купата във „В“ турнира. Вали е изпреварил с цяла точка следващите го шест шахматисти с по 6,5 т., като не е допуснал нито едно поражение. С този резултат - 6 победи и три ремита, състезателят на СКШ "Плевен XXI" прибавя цели 214 точки към досегашния си международен рейтинг - 1736, който в стартовия лист на турнира му е отреждал едва 43 позиция от общо 70 шахматисти, представители на 8 държави.

Успешна е била играта в турнира и на останалите българчета, състезатели на ШК "Ан пасан" София - Владимир Павлов - до 12 г., заел 21 място, Атанас Кулев, до 10г. с 37 позиция, Георги Стоянов, до 12 г. и 43-то място и водачът на отбора и председател на Софийския клуб Георги Павлов, класирал се 54-ти.

В турнир "А" са се състезавали трима български шахматисти - мм Йордан Иванов и мс Кирил Бадев, натрупали 4,5 точки, и дръзналият да премери сили с най-добрите - 14-годишният Стефан Райков от ШК "Ан пасан" София, който се е преборил за 3,5 точки и нови 50 точки международно ело. 

Победител е станал гм Суат Аталик от Турция, с актив от 7 точки. 

Голям успех е постигнала и Ралица Илиева от ШК "Ан пасан". В турнир "С" с  натрупаните 7 точки малката шахматистка се е класирала пета и е заслужила златния медал при момичетата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама