Заплашиха с нож в центъра на Бургас оператор на СКАТ

15:33, 29 юни 15 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заплашиха с нож на една от централните бургаски улици дългогодишния оператор на телевизия СКАТ Степан Дадурян. Инцидентът се разиграл вчера вечерта, докато видеооператорът пиел кафе с приятели в известно заведение.

Пред репортер на Topnovini.bg Степан разказа, че вчера около 20 часа е решил да седне на кафе „Бакарди” в центъра на Бургас, за да се почерпи с приятели, които не бил виждал отдавна. Пет минути след като поръчката им била взета към него се насочил непознат мъж, който изсипал върху него торба пълна с фекалии. Мъжът хукнал да бяга по улица „Възраждане”, а Дадурян тръгнал по петите му.

Не след дълго, операторът, който е бил скаут дълги години, го настига. Тогава мъжът извадил нож на Дадурян с думите : „Ще те заколя, ще те наръгам”, след което отново тръгнал да бяга. Гонката между двамата продължила до казино „Роял Палмс” на ул. "Конт Андрованти", където наглецът бил заловен от гранична полиция, чиито служители операторът на СКАТ срещнал по време на гонитбата и им разказал какво се е случило.

При залавянето на нападателя от ръката му е паднал ножът, който по-рано същият използвал, за да сплаши служителя на СКАТ. Малко след това екип на Първо районно полицейско управление са задържали въпросното лице за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство.

В хода на разпита е станало ясно, че наглият разбойник е Николай Пенев, известен в бургаските ъндърграунд среди с прякора Пойзъна.

Журналистът от СКАТ сподели, че нито познава лично Пойзъна, нито е чувал някога за него.

Николай Пенев е с богато криминално досие, като е сочен за един от хората на Рижите и Митьо Очите в морския град. Занимавал се е основно с разпространение на наркотици и кражби. Едно от последните му провинения е кражба на 2 радиостанции от магазин „Метро”. В началото на февруари 2015 г., както Topnovini.bg писа, полицията разби нарколаборатория в дома на Пойзъна на бургаската ул. "Пробуда". През 2007 година в жилището на Пенев пък избухна бомба.

„Реших да дам гласност на случая, за да може тези неща в 21 век да бъдат прекратени. За момента нямам точно предположение кой може да стои зад това деяние. Може да е свързано с работата ми, може и да е свързано с лични отношения. Моето мнение е , че това нещо е било поръчано от някой. Такива хора трябва да гният в затвора”, коментира още покушението върху себе си Дадурян.

Степан изключва категорично версията - заплахата за живота му да има нещо общо с това, че е председател на младежката структура на НФСБ в Бургас. Той обаче е непоколебим в решението си да заведе дело срещу покушителя си, каквото и да му коства това.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама