Взрив избухна в училището в Сунгурларе

15:37, 29 юни 15 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взривно устройство е избухнало тази нощ в СОУ „Христо Ботев” в Сунгурларе. Това съобщи за Topnovini.bg директорът на школото Николай Русев.

Инцидентът е станал около 03,50 ч. Бомбата е била подхвърлена на терасата, която е над входа на училището и пред кабинета на Русев.

Няма пострадали хора. Нанесени са материални щети върху вратата, има счупени стъклопакети, повредена е и дограмата на вратата, обясни директорът.

Според Русев най-вероятно атаката е насочена срещу него, тъй като взривното устройство е хвърлено точно пред  кабинета му, а не на друго място.

„Нямам никакви предположения кой може да бъде извършителят. Не мога да кажа и каква може да бъде причината. Същото съм обяснил и на органите на реда”, добави директорът.

В кабинета му има поставени камери за видеонаблюдение. От записите станало ясно обаче само това кога е избухнал взривът. Тогава живеещите в близост до училището са чули шум като от взривена пиратка, допълниха от полицията. Извършен е оглед на местопроизшествието от органите на реда. Иззети са веществени доказателства. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Сунгурларе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама