Нови международни отличия завоюваха младите русенци от вокални студио "Икономов"

15:47, 29 юни 15 / Култура 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пореден път изпълнителите на Вокалното студио „Икономов” при ВЧ „Зора-1866 г.” се представиха отлично на международна сцена и завоюваха най-високите отличия, този път на две различни по места сцени, но по едно и също време, съобщават младите музиканти.

От 26 до 28 юни във Варна, за 16 път се проведе Международния конкурс за поп и рок изпълнители „Млади звездички”. В него, във възрастовата група на най-малките /до 8 години/, се представи 6-годишната Магдалена Георгиева. Заедно с нея е бил и помощник-ръководителя на студиото, Жулиета Иванова, която уважи поканата на организаторите да бъде член на международното жури, в съответствие с регламента на конкурса - всяка страна – участник, има право на 1 член на журито, България – до трима. Заедно с нея, в журито са били още представители на страните Полша, Казахстан, Украйна и Русия.

Във всяка възрастова група, участниците се съревноваваха в междунарона конкуренция. Магдалена спечели званието Лауреат ІІ степен. Това е втори конкурс за Маги и за втори път представянето й е увенчано с награда. Две седмици по-рано, първото й участие в конкурс беше на „Морско конче”, където малката изпълнителка е спечелила ІІІ-та награда.

В същото време, от 26 до 28 юни, но в Сибиу /Румъния/, други трима изпълнители на Вокално студио „Икономов” са представили България. Заедно с Калиния Неделчева, Аделина Радева и Моника Карагенова е бил и ръководителят на студиото, маестро Икономов, който също е бил поканен в журито. 

Фестивалът се е състоял в няколко направления - „вокал”, „пиано”, „изпълнение на песен на композитора Корнел Фугару”, който за Румъния е със значимост и признание, както Тончо Русев за България. Калиния Неделчева /6 г./ се е представила в най-малката възрастова група, в направление „вокал” и е спечелила ІІІ-та награда. Моника Карагенова /20 г./ е взела участие в две направления – „вокал” и „изпълнение на песен на комозитора Корнел Фугару”. В първото направление Моника печели най-голямата награда на фестивала Гран При, а във второто – Специална награда за изпълнението й на песен на Фугару. Аделина Радева /8 г./ участва и в трите направления. Като участник, събрал най-много точки в нейната възрастова група, Аделина е получила приза „Гран при” за комплексно представяне във фестивала. Освен тези награди, Моника и Аделина са получили покани за участие в конкурси в Турция и Молдова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама