Военни и политици обсъждат отбранителната политика на страната в Шумен

06:40, 06 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществено обсъждане на актуални въпроси за отбранителната политика ще се проведе в Шумен в понеделник от 17 часа във Военния клуб. В дискусията  по „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020”ще участват  военни и политически експерти, изтъкнати учени, политолози и общественици. Във форума ще се включат проф. д-р Владимир Чуков, доц. Антоний Гълъбов, полковник Бойко Марков от дирекция „Стратегическо планиране”, Стойко Петров – съветник на министъра на отбраната и Георги Шарков.

Основните теми ще са три – промени и предизвикателства пред отбранителната политика на страната ни, бъдещи параметри на отбранителните способности, заложени в програмата и модернизация на въоръжените ни сили.

Кампанията е насочена към няколко целеви групи, съобщиха организаторите. Тава са представители на местните управленски структури, студенти и преподаватели от военните училища и други висши учебни заведения, които имат направления и специалности, свързани с отбраната и сигурността.

На дискусията са поканени областни управители, кметове, съветници и служители в общинските съвети и администрации и в структури, които имат отношение към гражданска защита и военната мобилизация, заети в държавни и частни предприятия с военно производство, офицери от запаса и резервисти, представители на неправителствени организации и медии.

Организаторите канят шуменци да участват в общественото обсъждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама