Представят филма „Бунище земя” на екологична дискусия в Стара Загора

07:14, 06 юли 15 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прожекиция на филма „Бунище земя” и идсуксия на тема отпадъци ще има днес в Стара Загора. Срещата започва в 18.00 часа, в хотел „Железник”. Организатори са Гражданска инициатива "Ракитница - Арнаутито" с подкрепата на Екологично сдружение „За Земята“ и Българска фондация „Биоразнообразие”.

„Филмът "Бунище Земя" ще ни разтърси, ще ни накара да се замислим какво се случва с нашите отпадъци, когато ги изхвърлим и колко е важно да бъдем по-отговорни към боклуците, които създаваме”, казват организаторите. Джеръми Айрънс, главен герой и изпълнителен продуцент на филма, разговаря с учени, политици и обикновени хора, върху чието здраве и ежедневие отпадъците са оказали сериозно отрицателно влияние. Бунище Земя” отвежда Джеръми Айрънс на едно пътуване от Исландия до Индонезия, изпълнено с изумление, разкрития и надежда. 

След прожекцията зарочва дискусия за строящото се Регионално депо за отпадъци в землището на старозагорското село Ракитница, изградено в нарушение на редица нормативни, екологични и етични норми.

"Надяваме се да можем да поговорим за отпадъците като наша отговорност и как гражданите, и неправителствените организации могат да подпомогнат усилията на община Стара Загора за по-ефективни политики за разделно събиране и управление на отпадъците", коментира Цвета Христова от Гражданска инициатива "Ракитница - Арнаутито".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама