Разкриват нови работни места по европроект

07:45, 06 юли 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможността за осигуряване на заетост ще се предоставя в рамките на процедура „Ново работно място 2015", финансирана по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Операцията цели разкриване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица посредством комбинация от мерки, включващи провеждане на различни обучения, както и  предоставяне на допълнителни стимули за работодателите.

В тази връзка освен средства за наемане на нов персонал за срок до 12 месеца, работодателите ще получат и възможност да закупят ново оборудване.

След приключване на проекта работодателят поема ангажимент да запази новосъздадените работни места за не по-малко от една година на минимум 50% от наетите по операцията лица.

За безвъзмездна финансова помощ по процедурата могат да кандидатстват физически и юридически лица, които са регистрирани и извършват стопанска дейност, независимо от собствеността, правната и организационната си форма.  Операция „Ново работно място 2015" е с планирана продължителност 3 години (2015-2017) и с общ бюджет 40 000 000 лева.  Минималният размер на безвъзмездна финансова помощ за един проект е 50 000 лева, а максималният – 391 166 лева.

За бенефициенти – микро, малки и средни предприятия, не се изисква собствено участие, докато за големите предприятия, минималното съфинансиране е в размер на 20% от общата стойност на проекта.

Проектните предложения следва да бъдат подадени само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП), като се използва Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) – https://eumis2020.government.bg. Крайният срок за кандидатстване по поканата е 14 септември 2015 г.

Управляващият орган ще проведе информационен ден за кандидатите от Югоизточен район за планиране на 07 юли 2015 г. от 10:00 ч. в гр. Бургас, хотел „България", зала „Компас".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама