Корабите от "Бриз 2015" отварят за посещения на Морска гара-Варна

08:02, 06 юли 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от чуждестранните кораби, които участват в тазгодишното военноморско учение "Бриз“, ще бъдат отворени за посещение от варненци и гостите на града. Плавателните съдове ще бъдат базирани в района на Морската гара, а достъпът до тях ще става в интервала от 15 до 18 часа, уточниха от Военноморските сили.

Учението "Бриз 2015" ще продължи до 12 юли. Участие в него ще вземат над 30 плавателни съда и 1700 души личен състав от военноморските сили на 8 държави-членки на НАТО, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби от силите за отговор на Алианса.

В учението ще вземат участие военноморските сили на САЩ, Гърция, Турция, Румъния, Испания, Португалия, Холандия и България. Родните ВМС ще се включат с над 15 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с над 1000 души личен състав.

За първи път в "Бриз" ще се включат Холандия и Португалия, съответно с фрегатите "Tromp" и "Francisco de Almeida". Край Варна ще пристигнат още ракетният катер "Zipkin", фрегатата "Barbaros" и минният ловец "Enez" от Турция, ракетната корвета "Pescarusul", фрегатата "Regele Ferdinand" и миночистачът "Axente" от Румъния, както и испанският минен ловец "Tajo".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама