Иван Иванов, КЕВР: Кирил Домусчиев се държи като разглезено дете

08:05, 06 юли 15 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тези безпочвени обвинения на Кирил Домусчиев не заслужават коментар. Той не показа никаква конкретика с думите си, а се държи като разглезено дете, на което нещо му е отнето.

Това заяви Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), в ефира на Нова телевизия. Коментарът му идва няколко дни след този на Домусчиев, който обвини КЕВР в безхаберие, корупция и некомпетентност.

„Като председател на регулатора съм задължен да защитавам обществения интерес. В продължение на три парламента съм задавал въпроси, които винаги са били от обществен интерес“, категоричен бе Иванов.

По думите му не може крайните потребители да понасят бремето на по-скъпия ток. Най-много глас срещу решението на КЕВР вдигат тези компании, които са неергоемки в индустрията.

Три министерства подготвят наредба, която да позволи на енергоемките в едрата и тежка индустрия да плащат по-ниска цена за ток. Това ще се случи като се намали добавката на зелената енергия.

Увеличението на цената на тока има за цел да стабилизира допълнително енергетиката. „Министър Петкова каза, че около 200 млн. лева могат да се съберат. Около 40 млн. от тях ще бъдат парите на самия НЕК. На второ място са американските централи, за които НЕК плаща допълнителни такси. С българската енергетика се занимавам от 2005 година. Ценовите решения са от 2001 година по времето на кабинета „Саксгуборготски“", посочи Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама