Седем от ранените в катастрофата с автобус на пътя Карлово - Калофер остават в болница (обновена 11,20ч.)

09:24, 06 юли 15 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмина от ранените по време на тежката катастрофа с автобус на пътя Карлово - Калофер остават за лечение в болница, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от УМБАЛ "Свети Георги".  Това са пет жени и двама мъже, поясниха медиците.

Петима от пострадалите вече са изписани за домашно лечение, тъй като са били с по-леки травми и охлузвания.

От лечебното заведение поясниха, че общо 12 са били приети след тежкия инцидент.

Най-сериозно е пострадал 27-годишен мъж, който е приет с разкъсно-контузна рана и прекъсната артерия на лявата ръка.

Екип ортопеди и съдови хирурзи вече са го оперирали и са успели да възстановят кръвоснабдяването на крайника. Мъжът е настанен в Клиниката по съдова хирургия в стабилно състояние.

В същата клиника е настанена и жена на 44 години, която вече претърпя тежка операция заради фрактура на дясната мишнична кост и разкъсване на артерия. Нейното състояние също е стабилно.

Останалите четири жени - съответно на 21, 31, 46 и 51 години, са настанени в Първа хирургична клиника с контузии на гръден кош и корем. Няма непосредствена опасност за живота им. От тях по-тежки с по-тежки травми е 21-годишната жена, която има и разкъсно-контузна рана на главата и в лявата раменна става.

Операция е претърпял и 55-годишен мъж, който е приет с разкъсно-контузна рана на лакътя на лявата ръка. Той е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология в стабилно общо състояние.

Припомняме, че в неделя около 13,50 часа е получен сигнал, че автобус с работници е самокатастрофирал в канавка в местността "Стражите".

По първоначални данни на полицията причината за инцидента е техническа неизправност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама