Работят по последните участъци от водния цикъл на Сливен

09:31, 06 юли 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава изпълнението на строително-монтажни работи на последните участъци  по Интегрирания проект за воден цикъл на Сливен, обявиха от общинското ръководство. В Централна градска част и кв. „Комлука” се работи на ул. „Чудомир Кантарджиев”, ул. „Преслав”, ул. „Сирак Скитник” в участъка от ул. „Булаир” до ул. „Борис Търновски” и  по ул. „Великокняжевска”.

Асфалтови работи се извършват по ул. „Иречек”,  където настилката по водния цикъл е изпълнена. По думите на зам-кметът Иван Манчев  не е завършен топлопровод , който „Топлофикация” изгражда там и настилката на места не е възстановена. Предвижда се това да се случи следващите седмици.

Възстановяване на асфалтова настилка в кв. „Комлука” се прави по северната част на ул. „Сан Стефано” и ул. „Булаир”.

В кв. „Клуцохор” започва асфалтирането по ул. „6-ти септември”. Това е много важна комуникация, част от републиканския път ІІ 53 /Сливен – Елена/ и когато се пусне движението по нея трафикът по улиците „Димитър Пехливанов” и „Цар Симеон”  ще се облекчи. Възстановяването на настилката ще бъде извършено на два етапа. Първият - от бул. „Тракия” до ул. „Иван Добровски” и пл. „Таньо войвода” и от пл. „Таньо войвода” до пресечката с ул. „Георги Икономов” и ул. „Стефан Караджа” до ІІІ-та поликлиника.  Тази седмица се  работи и по улиците „Шаркьой, „Хан Крум” и „ 17-ти януари”.

Асфалтирани ще бъдат още - участък от улица, която е успоредна на ул. „Серт  Костов”, ул. „Иван Добровски”,  ул. „Харкан” и участък от ул. „Райко Жинзифов”, който е от северната част на бившето училище „Антон Иванов”. В най- южната част на квартала, където са улиците „Харкан” и „Текстилец” има работа за още две седмици.

Всички участъци, където е необходимо да се извършат строително- монтажни работи за изграждане на канализации и реконструкция на водопроводи, които не са включени в Интегрирания проект за воден цикъл на Сливен, ще бъдат изпълнени с предвидените средства в Капиталовата програма на Община Сливен, поясни още инж. Манчев. Това ще бъде извършено след приключването на проекта, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама