Отложиха делото срещу бащата-убиец от Русе

09:57, 06 юли 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредното заседание на делото срещу Пламен Петров, което трябваше да се проведе днес, бе отложено. Причината бе, че все още не е готова комплексната психологична и психиатрична експертиза, която бе назначена на мъжа, пребил до смърт 7-годишната си дъщеря навръх Великден през 2014 г.

За новата експертиза настоя неговият адвокат Славчо Славчев. Той бе категоричен, че извършената до момента от националния консултант доц. д-р Петър Маринов е направена формално и повърхностно. Не е отчетена и фамилната обремененост на Пламен, чиито баща и леля по майчина линия също са страдали от психиатрични заболявания.

Новата експертиза следва да изяснява 10 въпроса, сред които за ясната му диагнозата, дали е съзнавал какво може да направи, налагайки с метлата и с ритници 7-годишното дете или е правил всичко това в остър афект или друго подобно състояние, което да е попречило на ясната му преценка за случващото се и т.н.

Припомняме, че Пламен Петров вече получи присъда от 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затворническо заведение от закрит тип от друг състав на Окръжен съд - Русе. Апелативният съд във Велико Търново обаче върна делото на първа инстанция, с мотив за процесуално нарушение - делото в дунавския град се разглеждаше по съкратената процедура, при която подсъдимите приемат фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителния акт и се отказват от събиране на нови доказателства. Тогава обаче бяха разпитани свидетели, поради което, според апелативните съдии, русенският им колега е трябвало служебно и веднага да посочи, че делото вече не се разглежда по съкратената процедура, а по общия ред, въпреки че никоя от страните не е пожелала това.

Следващото заседание на делото срещу Пламен Петров в Окръжен съд - Русе е насрочено за 14 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама