28 са свободните места след второто класиране на седмокласниците в Шумен

10:06, 06 юли 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35 ученици са участвали във второто класиране за попълване на свободните места за прием след 7 клас в шуменските училища, съобщават от Регионалния инспекторат по образование.

Във втория етап са участвали 23 ученици, желаещи да бъдат класирани на по-предно място отколкото на І етап и 12 ученици, останали извън класирането на І етап.

След І етап на класиране броят на записаните ученици бе 488, а броят на незаетите места в паралелките – 54.

След второто класиране броят на незаетите места е 28. Най-много те са в СОУ "Панайот Волов" паралелка "Технологичен - защита на информацията"/технологии,  английски език,  информационни технологии, психология и логика

От РИО уточняват, че учениците, които са класирани на ІІ етап, трябва да не пропуснат срока за записване – 6, 7 и 8 юли, и да се запишат - с оригиналите на документите, с които са кандидатствали - в училището, в което са приети. В противен случай те не запазват местата си.

Учениците, които са подали заявление, но не са класирани до този етап, или които досега не са подали заявление за участие в класиране, но биха желали да го направят, трябва да проверят на 9 юли 2015 г. в кои от паралелките са останали незаети места. След това, в работните дни от 10 до 14 юли, да подадат заявление за участие в ІІІ етап на класиране – отново във ІІ ОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама