Осъдиха условно варненец, убил сина си в катастрофа

10:23, 06 юли 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една година и четири месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от три години, е присъдата на Варненския окръжен съд за 39-годишен варненец, причинил по непредпазливост смъртта на 13-годишния си син при катастрофа, съобщават от пресслужбата на магистратурата.

Пътно-транспортното произшествие е станало на 3 януари тази година на автомагистрала "Черно море", в местността "Туфова кула". В автомобила пътували семейството и двете им деца. Подсъдимият карал с несъобразена скорост в хлъзгав участък, а децата на задните седалки пътували без обезопасителни колани. Бащата нарушил правилата за движение, превишавайки максимално допустимата скорост за шофиране при сняг и при зимни условия до 70 км/ч. В резултат на инцидента двете му деца пострадали и били откарани в болнично заведение с множество наранявания. 13-годишният му син починал вследствие на травматични увреждания, причинени от катастрофата.

Делото бе гледано в условия на съкратено съдебно следствие. Съдът присъди наказание две години лишаване от свобода, което редуцира до година и четири месеца. Банков бе лишен от  правото да управлява МПС за срок от 3 месеца.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд Варна в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама