Рок фестивал, концерти и изложби за 70-годишнината на град Левски

10:26, 06 юли 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от интересни концерти и изложби е подготвила местната управа в Левски по повод честванията за 70-годишнината на града.

Празничната програма започва с Младежки рок фестивал от 15 до 17 юли. Концертите ще са от 18 часа на сцената пред Общината.

От 17 часа на 15 юли ще бъде открита изложба по проект «Ние опознаваме биоразнообразието» по проект на Регионален бизнес център-Плевен в Централна паркова част (до сградата на Общината).

Половин час по-късно гражданите на Левски и гостите на града ще могат да разгледат и изложбата «Градът през моя обектив» на Лилия Василева - любител-фотограф. Мястото е Градската художествена галерия.

На 17 юли от 18 часа творци от Левски и Павликени ще наредят изложба - живопис, графика, приложно изкуство и скулптура. Организатори са Община Левски и галерия «ВИСТ». Експозицията ще е бъде разположена във фоайето на НЧ «Г.Парцалев».

Същата вечер от 20 часа е очакваният концерт на Джон Лоутън и БТР. Той ще е на открита сцена пред Община Левски.

Празничният 18 юли ще започне с Тържествена сесия на Общински съвет – гр.Левски от 10, 30 часа в голяма заседателна зала на втория етаж в сградата на местната администрация.

От 11 часа започва церемонията по издигане знамето на Община Левски. След това ще бъде отслужен водосвет за здравето и благоденствието на града и жителите му като мястото е бул. „България”.

От 11, 30 часа ще стартира шествие до паметника на Васил Левски.

Празничният ден ще продължи  със състезание по плуване на Общински плувен комплекс от 14 часа.

Вечерта от 20 часа на бул. «България» ще започне и последният голям концерт. В него ще участват Вокална формация „Децата на град Левски” с худ.ръководител Бойка Русанова, Мажоретен състав на гр.Левски, с худ.ръководител Валя Маркова, „Фолклорна приказка” композиция на Танцов състав „Сборенка” с худ.ръководители Дарина Богданова и Радослав Славеев, Женска  група за обработен фолклор с худ.ръководител Румен Люцканов и солисти Стефка Звездомирова, Христина Събева, Ани Антонова и Радослав Славеев. Гости ще бъдат Дуо „ВалДи”- Валди Тотев и Дими Димитрова, Ралица Ангелова и Драгомир Драганов.

На финала на концерта ще има и празнична заря.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама